Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 
Мостова Л.М., Клусович Т.В.
ПЕРСПЕКТИВИ СТВОРЕННЯ ПРОДУКЦІЇ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ
Харківський торгівельно-економічний інститут КНТЕУ
м. Харків, пров. О. Яроша, 8, 61058
Mostova L.M., Klusovych T.V.
PROSPECTS FOR A PRODUCT DESIGNATION GERONTOLOGIC DIET FOR OLDER PEOPLE
Kharkov Institute of Trade and Economic KNTEU
Kharkiv, ln. O. Jarosz, 8, 61058

Анотація. На сьогоднішній день проблема раціонального харчування для людей похилого віку надзвичайно актуальна, оскільки кожен четвертий українець – пенсіонер за віком. Раціонально побудоване харчування для таких людей сприяє кращій роботі всіх важливих органів та систем, підвищує рівень захисної реакції організму на несприятливі фактори навколишнього середовища. Запропоновані різноманітні способи вдосконалення продукції для надання їй геродієтичної спрямованості.

Ключові слова: «геронтологія», «старіння», «патології», «біологічний вік», «геродієтичне харчування», «збалансоване харчування», «пенсіонер», «нутрієнти».

Abstract. Nowadays, the problem of nutrition for the elderly is extremely relevant, since one in four Ukrainian - old age pensioners. Rationally constructed food for people contributes to a better work of all major organs and systems enhances defense response to adverse environmental factors. Proposed various ways to improve products Gerontologic diet to give it focus.

Keywords: "gerontology", "aging", "Pathology", "biological age", "Gerontologic diet food", "balanced diet", "pensioner", "nutrients".

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции-декабрь 2013