Федорова Д.В., Марцин Т.О., Пряхіна А.В.
Оптимізація нутрієнтного складу борошняних виробів для харчування дітей дошкільного віку
Київський національний торговельно-економічний університет, Київ, Кіото,19
Fedorova D.V., Martcin T.O., Pryakhina A.V.
Optimization nutriyent composition flour dishes in food for preschool children
Kyiv National University of Trade and Economics, Kyiv, Kyoto, 19
У статті встановлено доцільність удосконалення технології борошняних кулінарних виробів дітей дошкільного віку на основі функціональних борошняних композицій підвищеної поживної цінності. Розроблено технологію млинчиків з підвищеним вмістом ессенціальних нутрієнтів для харчування дітей.
The article gives advice on nutrition in preschool children. Established the need for improvements in technology baked food products for a specified number of consumers on the basis of the functional flour compositions of high nutritional value, using flour from unroasted buckwheat, organic whole grains of flour. A technology pancakes with carrot and cheese stuffing with a high content of essential nutrients for children.