УДК 663.433׃ 664.785
Ємельянова Н.О., Мукоїд Р.М., Чумакова О.В., Безсмертна Л.О., Василів В.П.
ЗМІНИ ВМІСТУ ЦУКРІВ ПРИ ПРОРОЩУВАННІ ПЛІВЧАСТИХ І ГОЛОЗЕРНИХ СОРТІВ ВІВСА
Національний університет харчових технологій, Київ-33, вул. Володимирська 68, 01601
Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київ-041, вул. Героїв Оборони, 15, 03041
UDC 663.433׃ 664.785
Emelyanova N.O., Mukoid R.N., Chumakova O.V., Bezsmertna L.O., Vasyliv V.P.
CHANGES OF THE SUGAR CONTENT DURING THE GERMINATION OF FILMY AND BARE-GRAINED VARIETIES OF OATS
National university of food tecnologies, Kyiv, Volodimirska st., 68, 01601
National university of life and environmental sciences of Ukraine, Kyiv, Heroyiv Oborony st., 15, 03041
Стаття присвячена вивченню впливу процесу солодорощення на зміни вмісту цукрів різних сортів вівса.
Ключові слова: плівчастий, голозерний, зерно, солод, солодорощення, ферменти, цукри, крохмаль.
The article is devoted to the study of the impact of the malting process on sugar content changes of different varieties of oats.
Keywords: filmy, bare-grained, grain, malt, malting, enzymes, sugars, starch.