Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
УДК 663.031.2/.4
Мостова Людмила Николаевна,Клусович Татьяна Валерьевна,,,,,
використання натуральної рослинної сировини у технології виробництва кисломолочного сиру
Mostova L.M., Klusovych T.V.
Using natural plant material in production technology of cottage cheese

Аннотация. Важливим напрямком у формуванні повноцінного раціонального харчування в складних умовах сучасності є підвищення харчової цінності продукції за рахунок додавання фізіологічно-функціональних інгредієнтів до її традиційної технології приготування. Конструювання нових інноваційних технологій на основі молочної та рослинної сировини у технологічному процесі виробництва кисломолочного сиру дозволяють збагатити дану продукцію вітамінами, мінеральними та пектиновими речовинами, клітковиною; спостерігається покращення органолептичних та фізико-хімічних показників інноваційного сиру.

Ключевые слова: «інноваційні технології», «раціональне харчування», «технологічний процес», «фізіологічно-функціональні інгредієнти», «харчова цінність», «вітамінно-мінеральний склад», «сквашування», «молочно-рослинна система».

Abstract. An important trend in the formation of a proper balanced diet in a complex environment of today is to increase the nutritional value of products through the addition of physiologically functional ingredients in its traditional preparation technology. Construction of new innovative technologies from dairy and plant material in the technological process of production of cottage cheese to enrich these products with vitamins, minerals and pectin, cellulose; been improved organoleptic and physico-chemical characteristics of the innovation cheese.

Keywords: «innovative technology», «nutrition», «workflow», «physiologically functional ingredients», «nutritional value», «vitamin and mineral content», «fermentation», «milk-plant system».

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции-июнь 2014