Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 639.58

Соболєв В. В.

ДІЛОВА ГРА - ЯК ФОРМА ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

Відокремлений структурний підрозділ Національного авіаційного університету Слов’янський коледж НАУ

 

В статті розглянуті питання застосування ділових ігор при проведенні занять з дисципліни «Техніка аеропортів для технічного обслуговування повітряних суден».

Ключові слова: метод навчання, ділова гра, мотивація гри, проблемна ситуація.

Питання вибору методів проведення навчальних занять - щоденне, практичне. Науково-педагогічному працівнику необхідно виявити максимум самостійності, тому що жодних програмних вказівок з цього питання давати "зверху" недоцільно. Занадто різноманітними є конкретні ситуації навчання.

Традиційно метод навчання визначають як спосіб взаємозалежної і взаємозумовленої діяльності педагога і студентів, спрямованої на реалізацію цілей навчання, або як систему цілеспрямованих дій педагога, які організують пізнавальну й практичну діяльність студентів і забезпечують розв'язання завдань навчання.

Дослідники нараховують до 50 різних методів навчання: розповідь, бесіда, робота над джерелами, демонстрація, вправи, самостійна робота, навчальна гра, диспут та ін. Але кожен метод у конкретних обставинах реалізується у своєрідних поєднаннях декількох прийомів.

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции июнь 2012