Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 371.13:7

Філатьєва Т.В.

ІНТЕГРАЦІЯ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЯК УМОВА ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА-ПОЗАШКІЛЬНИКА

Державний заклад Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

 

У докладі розглядається проблема підготовки фахівців у галузі мистецтва до  художньо-педагогічної діяльності в позашкільних закладах освіти художньо-естетичного напряму. Авторка вказує на необхідність співпраці вищого художньо-педагогічного навчального закладу з позашкільними установами, що сприяє становленню майбутнього педагога-позашкільника.

Ключові слова: фахівці у галузі мистецтва, позашкільна педагогіка, позашкільні заклади освіти, художня школа, інтеграція, вищий художньо-педагогічний заклад освіти

На сьогоднішній день актуальною є проблема підготовки фахівців до роботи в позашкільних закладах освіти художньо-естетичного напрямку, бо у вищих навчальних закладах недостатньо приділяється уваги підготовці педагогів-позашкільників. Необхідною умовою цієї підготовки є співпраця вищого навчального закладу з позашкільною установою.

Взаємозв’язок навчально-виховного процесу вищого навчального закладу з практикою діяльності позашкільних закладів освіти забезпечує обізнаність фахівців з новітніми формами та методами роботи в галузі додаткових освітніх послуг.

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции июнь 2012