Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 338.2:332.1

Ніколенко Г. О.

ОРГАНІЗАЦІЯ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ

 Донецький державний університет управління

 

У доповіді розглянуто проблеми ефективного стратегічного планування розвитку регіону на прикладі Донецького регіону. Зазначені основні вимоги та етапи до організації ефективного стратегічного планування.

Ключові слова: регіон, стратегічне планування, розвиток регіону.

The report deals with the problem of effective strategic planning of regional development on the example of Donetsk region. These basic requirements and steps to organize an effective strategic planning.

 Keywords: region, strategic planning, development of the region.

В умовах ринкових відносин і посилення економічної самостійності регіонів зростає потреба дослідження проблем управління соціально-економічними процесами з позицій не тільки макроекономіки, а й просторового аспекту розвитку. Проблемні питання розробки та реалізації стратегічного планування економічного розвитку регіону в Україні набувають в умовах трансформації ринкових відносин особливої актуальності. Стратегічний план дає змогу планувати з позиції завтрашнього дня адаптивний процес, у результаті якого відбувається постійне коригування прийнятих управлінських рішень, постійний контроль за їх виконанням. Для ефективності стратегічного планування необхідне повне розуміння про майбутній стан регіону, чітко уявляти можливі перспективи. Далі у статті розкриті основи ефективного стратегічного планування розвитку регіонів.
ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции июнь 2012