Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Мироненко Є.В., Фомічекно І.П., Баркова С.О.

УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ СТИМУЛЮВАННЯ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ МАШИНОБУДІВНИХ ПІДПРИЄМСТВ

Донбаська державна машинобудівна академія

Важливим фактором діяльності будь-якого підприємства є цільове використання трудових ресурсів. Вислів «кадри вирішують все» залишається актуальним за всіх часів. Адже саме інтелектуальний потенціал, досвід роботи й уміння працівників вирішувати нові завдання в умовах невизначеності й ризику дають будь-якому підприємству неоцінні конкурентні переваги в будь-якій сфері діяльності.
На сучасних машинобудівних підприємствах структура сучасної системи стимулювання праці недостатньо враховує взаємовплив стимулів та мотивів керівників і робітників окремого виробничого підрозділу машинобудівних підприємств.

У пропозиціях щодо розробки нових методів та інструментів стимулювання праці сучасні дослідники та класики мотиваційних теорій часто використовують досвіт не вітчизняних підприємств, а закордонні надбання. Які не повністю враховують менталітет, що склався саме на українських підприємствах, зокрема, у виробничих підрозділах машинобудівних підприємств. Вплив єдності субкультур персоналу на підвищення показників виробничої діяльності машинобудівного підприємства є недостатньо розглянутим вітчизняними дослідниками. Якщо поняття культури підприємства вивчається та провідними школами України надаються різноманітні пропозиції щодо її розвитку з метою посилення вмотивованості персоналу, то її структурування з точки зору інституційного підходу практично не визначається.

 

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>