Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Ящук С.П.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СУД З ПРАВ ЛЮДИНИ

Київський національний університет культури і мистецтв

 

В даних тезах звертається увага на  організацію Європейського суду з прав людини - одну з установ Ради Європи, створену для контролю та дотриманням прав і свобод людини та громадянина, закріплену в Європейськiй конвенцiї з прав людини.

Ключові слова: європейський суд, конвенція, Парламентська асамблея Ради Європи, Хартія.

У статті 20 Конвенції визначається кількість суддів Суду, яка відповідає кількості Високих Договірних Сторін Конвенції. Судді, які засідають у Суді у своїй особистій якості, повинні відповідати таким критеріям: судді повинні мати високі моральні якості, а також мати кваліфікацію, необхідну для призначення на високу судову посаду, чи бути юристами з визнаним авторитетом [6].

Упродовж строку своїх повноважень судді не можуть займатися ніякою діяльністю, що є «несумісною з їхньою незалежністю, безсторонністю або вимогами виконання посадових обов’язків на постійній основі». Усі питання, які виникають у зв’язку із застосуванням цього пункту, вирішуються Судом.

Парламентська асамблея Ради Європи обирає суддів до Європейського суду строком на шість років. Судді можуть бути переобрані. Суддя може бути звільнений з посади, якщо рішення про його невідповідність встановленим вимогам буде ухвалена іншими суддями більшістю у дві третини голосів (стаття 24) [2].


ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции июнь 2012