Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 

УДК 635.657

Новицька Н.В., Нетупська І.Т., Хоменко О.А.

НУТ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я ТА ЖИТТЯ НА ПЛАНЕТІ ЗЕМЛЯ

Національний університет біоресурсів і природокористування України 

 

Displaying beneficial legumes chickpeas on human health when put it in your daily diet. Elucidated it and agro-ecological value, positive impact on the environment and soil fertility, which is placed in rotation culture. Filed main problems that arise for chickpea production to date and their solutions, the prospects for its further growth in all regions of our country.

Keywords: Cicer arietinum L., varieties, chemical composition, productivity.

 Відображено корисний вплив зернобобової культури нут на здоров’я людини при введені її у щоденний  раціон. Висвітлено його агротехнічне та екологічне значення, позитивну дію на навколишнє середовище та родючість ґрунту, на якому розміщують культуру в сівозміні. Подано основні проблеми, які виникають за виробництва нуту на сьогоднішній день та шляхи їх розв’язання, подальші перспективи його вирощування в усіх регіонах нашої країни.

 Ключові слова: Cicer arietinum L., сорти, хімічний склад, продуктивність.

Зернобобові культури відіграють важливу роль у світовому землеробстві. Їх використовують безпосередньо для харчування людини, на корм для сільськогосподарських тварин, а також на отримання сировини для промисловості. Хоч відведені посівні площі на вирощування зернобобових значно менші ніж у зернових, вони окрім зерна, для значної частини населення світу, особливо в країнах, що розвиваються, являються основним продуктом харчування. За рахунок продукції зернобобових культур населення світу, в значній мірі (16 %) задовольняє свою потребу в протеїні [1].

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 

 
КОНФЕРЕНЦИЯ:
  • "Научные исследования и их практическое применение. Современное состояние и пути развития.'2011"
  • Дата: Октябрь 2011 года
  • Проведение: www.sworld.com.ua
  • Рабочие языки: Украинский, Русский, Английский.
  • Председатель: Доктор технических наук, проф.Шибаев А.Г.
  • Тех.менеджмент: к.т.н. Куприенко С.В., Федорова А.Д.

ОПУБЛИКОВАНО В:
  • Сборник научных трудов SWorld по материалам международной научно-практической конференции.