Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

636.52/.58:082.2

Хвостик В. П.

ПОКРАЩЕННЯ ПРОДУКТИВНИХ ОЗНАК М’ЯСО-ЯЄЧНИХ КУРЕЙ ВІТЧИЗНЯНОЇ СЕЛЕКЦІЇ ЗА ВИКОРИСТАННЯ ПТИЦІ ЗАКОРДОННОГО ГЕНЕТИЧНОГО МАТЕРІАЛУ

Інститут тваринництва НААН, с. Бірки Харківської області,

вул. Леніна, 20, 63421

 UDC 636.52/.58:082.2

Hvostik V.P.

THE IMPROVEMENT OF PRODUCTION TRAITS OF THE MEAT AND EGG HENS HOME SELECTION

USING OF THE BIRDS FOREIGN GENETIC MATERIAL

Institute of Animal NAAS, Birki, Kharkiv region, Lenina st., 20, 63421

Схрещування півнів імпортних високопродуктивних м’ясних кросів «Кобб-500» і «Росс-308» з м'ясо-яєчними курми вітчизняної селекції сприяло покращенню їх адаптивних й продуктивних ознак, підвищенню рівня мінливості, що створює гарні передумови для підвищення генетичного потенціалу та комбінаційної мінливості птиці локальної популяції.

Ключові слова: «м'ясо-яєчні кури, господарсько корисні ознаки, півні імпортних м’ясних кросів, схрещування».

The cross-breeding of the roosters imported high-meat cross "Cobb-500" and "Ross-308" with meat and egg chickens home selection helped to improve their adaptive and productive traits, higher levels of volatility, which creates a good basis for improving the genetic potential and of the combination of variability the local bird population.

Key words: «meat and egg chickens, productive traits, roosters imported meat cross, cross-breeding».

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>