УДК 635.13:581.19
Завадська О.В.
ОЦІНКА ЯКОСТІ СВІЖОЇ ТА СУШЕНОЇ ПРОДУКЦІЇ МОРКВИ РІЗНИХ СОРТІВ
Національний університет біоресурсів і природокористування України
Актуальним напрямком переробки овочів у світі та Україні є сушіння. Сушені овочі стають дедалі більш популярними, оскільки широко використовують в харчовій промисловості.
Перевагою сушеної продукції порівняно із свіжою є можливість її тривалого зберігання (до двох років). Завдяки використанню сучасних технологій сушіння готова сушена продукція зберігає до 80–90 % вітамінів і біологічно активних елементів. Висушена продукція не містить ніяких консервантів або хімічних речовин.
Однією з основних культур, що використовують в сушеному вигляді в харчовій промисловості є морква, яку широко застосовують майже у всіх стравах швидкого харчування.