Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 635.13:581.19

Завадська О.В.

ОЦІНКА ЯКОСТІ СВІЖОЇ ТА СУШЕНОЇ ПРОДУКЦІЇ МОРКВИ РІЗНИХ СОРТІВ

Національний університет біоресурсів і природокористування України

Актуальним напрямком переробки овочів у світі та Україні є сушіння. Сушені овочі стають дедалі більш популярними, оскільки широко використовують в харчовій промисловості.

Перевагою сушеної продукції порівняно із свіжою є можливість її тривалого зберігання (до двох років). Завдяки використанню сучасних технологій сушіння готова сушена продукція зберігає до 80–90 % вітамінів і біологічно активних елементів. Висушена продукція не містить ніяких консервантів або хімічних речовин.

Однією з основних культур, що використовують в сушеному вигляді в харчовій промисловості є морква, яку широко застосовують майже у всіх стравах швидкого харчування.


ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>