Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 

УДК  633.15;631,559:631.811.98

Козіна Т.В.

Ріст  та розвиток рослин і продуктивність гірчиці білої залежно від строків сівби і норм висіву в умовах  Лісостепу західного

Подільський державний аграрно-технічний університет

 

Наведено результати досліджень по вивченню впливу  строків  сівби та норм висіву гірчиці білої сортів Кароліна, Підпечерецька, Подолянка в умовах Лісостепу західного на ріст, розвиток та урожайність.

Ключові слова:  гірчиця біла, сорти, строки сівби, норми висіву, урожайність.

The results of researches are resulted on the study of influence  of terms  of sowing and norms of sowing of mustard white of sorts Carolina, Pidpecherecka, Podolyanka in the conditions of Forest-steppe western on growth, development and productivity.

Keywords: mustard is white, sorts, terms of sowing, norm of sowing, productivity.

 Враховуючи різнобічне народногосподарське значення гірчиці білої
(олійна, технічна, кормова, сидеральна, медоносна) та невибагливість до
агрофону вона останнім часом привертає увагу вчених і виробничників, а тому удосконалення технології вирощування дасть змогу розширити площі її посіву і збільшити виробництво  насіння. (1,3)  

Урожайність гірчиці білої залежить від грунтово-кліматичних умов, агротехніки вирощування, зокрема від попередників, сортів, добрив, строків сівби і норм посіву та ін. Оптимальні строки сівби та норми висіву  відіграють важливу роль у формуванні урожаю насіння. (1,2)


ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>