УДК 637.247
Дейниченко Г.В., Ветров В.М.
ДОСЛІДЖЕННЯ ПІНОУТВОРЕННЯ В МОДЕЛЬНИХ СИСТЕМАХ НА ОСНОВІ БІЛКОВО-ВУГЛЕВОДНОЇ МОЛОЧНОЇ СИРОВИНИ
Донецький національний університет економіки і торгівлі
імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк, вул. Щорса, 31, 83050
Deynichenko G.V., Vetrov V.M.
FOAMING RESEARCH IN MODEL SYSTEMS BASED ON PROTEIN-CARBOHYDRATE RAW MILK
Donetsk National University of Economy and Trade named Michael Tugan-Baranovsky, Donetsk, str. Schorsa, 31, 83050
В статті розглянуто особливості процесу піноутворення в модельних системах на основі білково-вуглеводної молочної сировини з використанням структуроутворювачів желатину або мікробного полісахариду ксампану.
Ключові слова: сколотини, знежирене молоко, структуроутворювачі, піноутворююча здатність, стійкість піни, дисперсність піни.
In article features foaming process in model systems based on protein-carbohydrate raw milk using structure-gelatin or microbial polysaccharide ksampan.
Keywords: buttermilk, skim milk, structure-, foam capacity, foam stability, dispersion foam.