УДК 637.147-027.38.635.67
Гніцевич В.А., Кравченко Н.В.
ВИЗНАЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЕКСТРАКТУ КОРЕНЯ СОЛОДКИ
Донецький національний університет економіки і торгівлі
імені Михайла Туган-Барановського, Донецьк, Щорса, 31, 83050
UDC637.147-027.38.635.67
V. GNITSEVYCH, N. KRAVCHENKO
DETERMINATION OF FUNCTIONALLY-TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF EXTRACT OF ROOT OF GLYCYRRIZA
Donetsk National University of Economics and Trade
named after Mykhailo Tugan-Baranovsky (Donetsk, Ukraine)
В докладі розглянуто функціонально-технологічні властивості екстракту кореня солодки, можливість його використання для виробництва напівфабрикату для страв та виробів з пінною структурою.
Ключові слова: гліцирризинова кислота, екстракт кореня солодки, функціонально-технологічні властивості, модельні системи.
Functionally-technological properties of extract of root of glycyrrhiza are considered in the appendix, possibility of his use for production of intermediate product for foods and wares with a foamy structure.
Key words: glycyrrhizinic acid, extract of root of glycyrrhiza, functionally-technological properties, models systems.