Instytuts'ka 1, 20305
Досліджено теоретичні питання перспектив інноваційного розвитку сільськогосподарських підприємств. Окреслено основні напрями впровадження інновацій у виробничий процес, що розкриваються в раціональному поєднанні нових техніки, технологій, біологічних та управлінських інновацій. Обґрунтовано необхідність організації зерно-продуктового кластеру Черкаської області, як одного із можливих механізмів підвищення ефективності інноваційного розвитку. А також запропоновано можливу організаційну структуру такого кластерного об’єднання, що включає центр інноваційного розвитку регіону, наукові установи та дослідні станції, геоінформаційний та статистичний відділ, виробників сільськогосподарської продукції, харчові та переробні виробництва, постачальників сировини і матеріалів, учасників ринку, банкитощо.
Ключові слова: інноваційний розвиток, напрями інноваційного розвитку, техніка, технологія, управління.
Theoreticalissues of innovationdevelopmentprospects of agriculturalenterprises. Thebasicdirections of innovationintheproductionprocessdisclosedintherationalcombination of newtechniques, technologies, biologicalandmanagerialinnovation. Thenecessity of grain-foodclusterCherkasyregionasone of thepossiblemechanismstoimproveinnovation. Andsuggests a possibleorganizationalstructure of theclusterassociations, includingtheregionaldevelopmentcenterforinnovation, researchinstitutionsandresearchstations, GIS andstatisticaldepartment of agriculturalproduction, foodprocessingandmanufacturing, suppliers of rawmaterials, market, banks, etc.
Keywords:innovationdevelopment,directions of innovativedevelopment, engineering, technology, management.