Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 619:614.31:637.5’.6405:616.995 

Якубчак О. М., Збарська А.А., Таран Т.В.

ЗМІНИ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ М'ЯЗОВОЇ ТКАНИНИ СВИНЕЙ ЗА ЛАРВАЛЬНОГО ЕХІНОКОКОЗУ

Національний університет біоресурсів і природокористування України

Київ, Героїв Оборони, 15, 03041  

UDC 619:614.31:637.5’.6405:616.995

Yakubchak O. N., Zbarska A.A., Taran T. V.

АMINO-ACID STRUCTURE OF MEET AND HYPODERMIC FAT OF LARVACEOUS EHINOCOCOS OF PIGS

National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine

Kyiv, Heroes of Defense, 15, 03041

 

У статті наведено дані щодо біологічної цінності м’яса свиней за ехінококозу. Визначено співвідношення незамінних та замінних амінокислот, амінокислотний скор та індекс. Встановлено зниження співвідношення незамінних до замінних амінокислот з підвищенням інтенсивності інвазії, збільшення амінокислотного скору для замінних амінокислот і зниження – для незамінних.

Ключові слова: м’ясо, амінокислоти, свині, ехінококоз

In the article data of relatively biological value of meat of pigs are presented at ehinococos. Correlation of irreplaceable and replaceable amino acids is certain, the amino acid is quick index. The decline of correlation is set irreplaceable to the replaceable amino acids with the increase of intensity of invasion, increase amino acid quick for replaceable amino acids and decline - for irreplaceable.

Key words: meat, aminoacids, pigs, echinococos


ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>