Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
УДК 637.12’639:543.318.2
Рыжкова Т.Н., Иванов С.В.
СПОСОБЫ ПОДГОТОВКИ КОЗЬЕГО МОЛОКА К ПЕРЕРАБОТКЕ НА СЫРЫ
Харьковская государственная зооветеринарная академия
Харьковская обл. Дергачевский район, поселок Малая Даниловка, индекс 62341
Киевский национальный университет пищевых технологий
 
Ryzhkova T.N. , Ivanov S.V.
METHOD TO PREPARE GOAT’S MILK FOR PROCESSING TO PRODUCE CHEESE
Kharkiv state zooveterinary academy
62341, Mala Danylivka, Dergachy district, Kharkiv region,
Kiev national university of food technologies

Аннотация: в статье представлены сравнительные результаты выхода партий сыра из единицы сырья, выработанных с использованием двух способов подготовки козьего молока к переработке–одного, предусматривающего предварительное созревание козьего молока и второго - подкисления его органическими кислотами.

Установлена более высокая экономическая эффективность способа подкисления козьего молока водными растворами аскорбиновой, лимонной органическими кислотами или их смесями, в сравнении со способом его предварительного созревания.

Ключевые слова: подготовка молока, созревание, подкисление, сыр

The comparative results of the output of the lots of goat’s brine cheese per a unit of raw materials have been presented in the article. The above lots of cheese were produced with the use of two methods of preparing milk for its processing for cheese making, one of the methods needs pre-ripening of goat’s milk, the other one needs the acidulation of goat’s milk by organic acids.

It has been found out that economic efficiency of the method that needs the acidification of goat’s milk by aqueous solutions of ascorbic and citric acids and their mixtures was higher as compared to the method of goat’s milk pre-ripening.

Key words: preparation of milk, ripening, acidulation, organic acids, output of cheese.

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции-декабрь 2013