Рейтинг пользователей: / 3
ХудшийЛучший 
УДК 664.849:613.292
Паламарек К.В., Романенко Р.П.
СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ОВОЧЕВИХ ПАСТ З ВИКОРИСТАННЯМ ЙОДОВМІСНОЇ СИРОВИНИ
Київський національний торговельно-економічний університет,
Київ, Кіото 19, 02156
UDC 664.849:613.292
Palamarek K.V., Romanenko R.P.
STRUCTURAL AND MECHANICAL PROPERTIES VEGETABLE PASTA USING FUNCTIONAL MATERIALS IODINE
Kyiv National University of Trade and Economics,

Kyiv, street of Kyoto 19, 02156

Анотація. В статті розглянуто актуальність розроблення технології овочевих паст з використанням йодовмісної сировини для профілактики йододефіцитних захворювань. Змодельовано продукцію функціонального призначення з включенням до технології продукції порошки з гідробіонтів, зокрема порошки з креветок, сайди, крабів, тріски та карагінану. Визначено вплив добавок на такі структурно-механічні властивості харчової композиції як гранична напруга зсуву та адгезія.

Ключові слова: овочева паста, порошки з креветок, сайди, крабів, тріски, карагінан, дефіцит йоду.

Abstract.The paper considers the relevance of developing technologies vegetable pastes using iodine-containing raw materials for the prevention of iodine deficiency disorders. Simulated product functionality with the inclusion of technology products from aquatic powders, including powders with shrimp, pollock, crab, cod and carrageenan. The influence of these additives on the structural and mechanical properties of food composition as the limiting shear stress and adhesion.

Keywords: vegetable paste, powders shrimp, pollock, crab, cod, carrageenan, iodine deficiency


ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции-декабрь 2013