Рейтинг пользователей: / 6
ХудшийЛучший 

Домніченко Р.Г.

Аналіз сучасного стану лакофарбової промисловості в Україні

ДЗ Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

 

У статті розглянуто ринок лакофарбових матеріалів України та динаміка його розвитку. Зокрема було проаналізовано товаровиробників і співвідношення експорту та імпорту лакофарбових матеріалів. Виявлені проблеми вітчизняних товаровиробників лакофарбових матеріалів.

Ключові слова:ринок, лакофарбові матеріали, динаміка, імпорт, експорт, ємність ринку, виробництво,   сегмент ринку.

В статье рассмотрен рынок лакокрасочных материалов Украины и динамика его развития. В частности были проанализированы товаропроизводители и соотношения экспорта и импорта лакокрасочных материалов. Выявлены проблемы отечественных товаропроизводителей лакокрасочных материалов.

Ключевые слова: рынок, лакокрасочные материалы, динамика, импорт, экспорт, емкость рынка, производство, сегмент рынка.

The article describes of Ukraine's paints market and dynamics of its development. In particular, have been analyzed the producers, the exports and imports ratio of paints materials. Have been identified the problems of domestic paints producers.  

Keywords: market, paints materials, dynamics, import, export, market, production, market’s segments

Найважливішим сектором хімічного комплексу України є лакофарбова промисловість, галузь застосування її продукції досить широка. Лакофарбові матеріали використовують для захисту та декоративного оздоблення різноманітних виробів із металів, деревини та пластмаси.

У докризовій період ринок лакофарбових матеріалів в Україні відносився до найбільш привабливого ринку, як у сегменті промислової, так і у сегменті будівельно-декоративної продукції. Щорічний приріст виробництва лакофарбової продукції був на рівні 10-15%. За результатами 2003-2008 рр. темпи проросту виробництва лакофарбових матеріалів в Україні склало більш 50% [1]. За підсумками минулого року зменшення обсягів виробництва лакофарбової продукції по відношенню до 2009 року склало 0.7 %, а до 2008 – 22.5%. У 2010 році на 35.8% знизилось виробництво ЛФМ в порівнянні з докризовим 2007 р. У січні-червні 2011 р. також спостерігається падіння виробництва на 0.3% (92,6 тис.т проти 92.9 тис.т)

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 

 
Секции-октябрь 2011
КОНФЕРЕНЦИЯ:
  • "Научные исследования и их практическое применение. Современное состояние и пути развития.'2011"
  • Дата: Октябрь 2011 года
  • Проведение: www.sworld.com.ua
  • Рабочие языки: Украинский, Русский, Английский.
  • Председатель: Доктор технических наук, проф.Шибаев А.Г.
  • Тех.менеджмент: к.т.н. Куприенко С.В., Федорова А.Д.

ОПУБЛИКОВАНО В:
  • Сборник научных трудов SWorld по материалам международной научно-практической конференции.