UDC [339.13:637,532]-029 111

Molokanova L.V., Kvasnikov A.A.

Economic aspects of introducing the boiled sausages with the target bEFunctional modules at the market

Donetsk National University of Economics and Trade

named after Mikhail Tugan-Baranovsky, Donetsk, 31 Shchorsa Str.,83050

 

UDC [637.352 : 302]-029 = 111

Molokanova L.V., Hovanets I.S.

THE RESEARCH of cheese suitableness of MILK AND MILK coagulation enzyme activity of fungoid origin as factors, shaping the quality of cottage cheese

Donetsk National University of Economics and Trade

named after Mikhail Tugan-Baranovsky, Donetsk, 31 Shchorsa Str., 83050

 

УДК 664.661

Лях В.А., Федянина Л.Н., Смертина Е.С.

БИОЛОГИЧЕСКИ АКТИВНЫЕ ДОБАВКИ НА ОСНОВЕ ГИДРОБИОНТОВ И ИХ ВЛИЯНИЕ НА КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТЬ ХЛЕБОБУЛОЧНЫХ ИЗДЕЛИЙ

Дальневосточный федеральный университет,

г.Владивосток, Суханова 8, 690950

UDC 664,661

Lyakh V.A., Fedyanina L.N., Smertina E.S.

BIOLOGICALLY ACTIVE SUPPLEMENTS BASED HYDROBIONTS AND THEIR IMPACT ON QUALITY AND SAFETY OF BAKERY PRODUCTS

Far Eastern Federal University, Vladivostok, Sukhanova 8, 690950

 

УДК 664.661

Смертина Е.С., Федянина Л.Н., Лях В.А.

БИОРЕСУРСЫ МИРОВОГО ОКЕАНА В ФУНКЦИОНАЛЬНЫХ ПРОДУКТАХ ПИТАНИЯ

Дальневосточный федеральный университет,

г. Владивосток, Суханова 8, 690950

UDC 664.661

Smertina E.S., Fedyanina L.N., Lyakh V.A.

BIOLOGICAL RESOURCES OF THE OCEANS IN THE FUNCTIONAL FOODS

Far Eastern Federal University,

Vladivostok, Sukhanova 8, 690950

 

УДК 664.661

Супрунова И.А., Лях В.А.

БИОТЕХНОЛОГИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ РАЗРАБОТКИ ХЛЕБОБУЛОЧНЫХ ИЗДЕЛИЙ ФУНКЦИОНАЛЬНОЙ НАПРАВЛЕННОСТИ

Дальневосточный федеральный университет, г.Владивосток

Школа биомедицины

UDC 664.661

Suprunova I.A., Lyakh V.A.

BIOTECHNOLOGICAL ASPECTS OF DEVELOPMENT OF BAKERY PRODUCTS WITH FUNCTIONAL ORIENTATION

Far Eastern Federal University, Vladivostok, Sukhanova 8, 690950

 

УДК 631.563:628.852:635.82

Гунько С.М., Тринчук О.О.

Вплив умов зберігання на біохімічні показники грибів печериці двоспорової

Національний університет біоресурсів і природокористування України,

Київ, Героїв оборони 13, 03041

UDC 631.563:628.852:635.82

Gunko S.M., Trynchuk O.O.

EFFECT OF STORAGE CONDITIONS ON BIOCHEMICAL parameters of mushrooms of champignons bispored
National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine,
Kyiv, Heroyv Oboronu 13, 03041

 

УДК 663.439

Мукоїд Р.М., Ємельянова Н.О., Чумакова О.В.

ГЛЮТЕН. ЧОМУ ЙОГО МОЖНА НЕ ВСІМ?

Національний університет харчових технологій, Київ, Володимирська 68, 01601

UDC 663.439

Mukoid R.N., Yemelyanova N.A., Chumakova E.V.

GLUTEN. WHY IT CAN NOT ALL?

National University of Food Technologies, Kyiv. Volodymyrska 68, 01601

 

УДК 004.2

1Тусинов А.Г., 2Скляренко С.А.

ЗДОРОВЬЕСБЕРЕГАЮЩЕЕ ПИТАНИЕ В СПОРТЕ

1Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего профессионального образования «Российский государственный университет туризма и сервиса»

2Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего профессионального образования «Московский государственный университет пищевых производств»

UDC 004.2

1Tusinov A.G., 2Sklyarenko S.A.

HELTH – SAFE FOOD IN SPORTS

1"Russian State University of Tourism and Service"

2 "Moscow State University of Food Production"

 
Рейтинг пользователей: / 6
ХудшийЛучший 

УДК 637.5

Тарасова И.В., Ребезов М.Б., Зинина О.В., Ребезов Я.М.

ИСПОЛЬЗОВАНИЕ КОЛЛАГЕНСОДЕРЖАЩЕГО СЫРЬЯ ЖИВОТНОГО ПРОИСХОЖДЕНИЯ ПРИ ПРОИЗВОДСТВЕ МЯСНОГО БИОПРОДУКТА

ФГБОУ ВПО «Южно-Уральский государственный университет»

(национальный исследовательский университет),

Челябинск, проспект Ленина 76, 454080

UDC 637.5

Tarasova I.V., Rebezov M.B., Zinina O.V., Rebezov Ya.M.

USE COLLAGEN-CONTAINING RAW MATERIALS OF THE ANIMAL ORIGIN FOR PRODUCTION OF MEAT BIOPRODUCTS

Federal State Funded Educational Institution of Higher Professional Education «South Ural State University» (National Research University),

Chelyabinsk, Lenin Avenue 76, 454080

 
Рейтинг пользователей: / 20
ХудшийЛучший 

УДК 633.85:664.33

Куница Е.В., Литвиненко Е.А., Гладкий Ф.Ф.

ИССЛЕДОВАНИЕ ФИЗИКО-ХИМИЧЕСКИХ ХАРАКТЕРИСТИК И СОСТАВА СЕМЯН ПОДСОЛНЕЧНИКА НОВЫХ ЛИНИЙ НАСЫЩЕННОГО ТИПА

Национальный технический университет «Харьковский политехнический институт»

Харьков, Фрунзе 21, 61002

UDC 633.85:664.33

Kunitsa E.V., Litvinenko E.A., Gladkiy F.F.

RESEARCH of physical and chemical characteristics and SUNFLOWER SEEDS composition OF NEW LINES OF SATURATED TYPE

National Technical University "Kharkоv Polytechnic Institute"

Kharkоv, Frunze 21, 61002

 

УДК 637.521:006.015.5

1Корзун В.Н., 2Антонюк І.Ю.

МІКРОЕЛЕМЕНТИ ТА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ: ПРОФІЛАКТИКА І КОРЕКЦІЯ ДЕФІЦИТНИХ СТАНІВ

1Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва (ІГМЄ),

Київ, вул. Попудренка, 50, 02660.

2Київський національний торговельно-економічний університет (КНТЕУ ), Київ, вул. Кіото, 19, 02156.

 

UDC 637.521:006.015.5

1Corzun V., 2Antonyuk I.

OLIGOELEMENTSS AND HEALTH OF MAN: PROPHYLAXIS AND CORRECTION OF THE SCARCE STATES

1An institute of hygiene and medical ecology is the name of O.M. Marzeeva HME),

Kiev, Pоpуdrenko, 50, 02660.

2Kiev national trade and economic university NТЕU ), Kiev, Кіоtо, 19, 02156.

 

UDC 635.82:664.8.03.014

Medvedkova I.I.

PRACTICAL INFLUENCE OF PROCESSING AND FREEZING TEMPERATURE ON RESULTS OF THE ASSESSMENT OF QUALITY OF FIELD MUSHROOMS

Donetsk National University of Economics and Trade

of a name of M. Tugan-Baranovsky,Donetsk, 31 Shchorsa Ul., 83050

УДК 635.82:664.8.03.014

Медведкова И.И.

ПРАКТИЧЕСКОЕ ВЛИЯНИЕ ОБРАБОТКИ И ТЕМПЕРАТУРЫ ЗАМОРАЖИВАНИЯ НА РЕЗУЛЬТАТЫ ОЦЕНКИ КАЧЕСТВА ШАМПИНЬОНОВ

Донецкий национальный университет экономики и торговли

имени Михаила Туган-Барановского, Донецк, ул.Щорса, 31, 83050

 
Рейтинг пользователей: / 9
ХудшийЛучший 

УДК 641.528:635.82

Орлова Н.Я., Нестеренко Н.А.

МОДЕЛІ ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ КУЛЬТИВОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ КОРИЧНЕВОЇ РАСИ

Київський національний торговельно-економічний університет

Київ, Кіото 19, 02156

 

UDC 641.528:635.82

Orlova N.Y., Nesterenko N.A.

MODELS QUALITY OF FROZEN SEMI – FINISHED PRODUCTS FROM CULTIVATED MUSHROOMS BROWN RACES
Kyiv National University of Trade and Economics
Kyiv, Kyoto 19, 02156

 

УДК 664.68:641.8.002.35

Антоненко А.В., Журавська А.А.

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ БОРОШНЯНИХ КУЛІНАРНИХ СТРАВ ПІДВИЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ

Київський національний торговельно-економічний університет

 

УДК 664.68:641.1

Антоненко А.В., Вихор І.С.

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ ПІДВИЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ

Київський національний торговельно-економічний університет,

Київ, Кіото 19, 02156

УДК 664.68:641.1

Antonenko A.V., Vykhor I.S.

THE LATEST TECHNOLOGY OF CONFECTIONERY HIGH FOOD VALUE

Kyiv National University of Trade and Economics,

Kyiv, Kioto 19, 02156

 

УДК 663.791:631.526.3:663.48

Бобер А.В.

обґрунтування доцільності переробки шишкового хмелю в гранули тип 90

Національний університет біоресурсів і природокористування України

UDC 663.791:631.526.3:663.48

A. Bober

Rationale PROCESSING cones HOPS in pellets type 90

National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine

 

УДК 641.8:641.52                                                          

Дзюндзя О.В.

ПІСОЧНЕ ПЕЧИВО З ВИКОРИСТАННЯМ ПОРОШКІВ ХУРМИ

Херсонський державний університет, Херсон, Перекопська, 3, 73000

UDC 641.8:641.52

Dzyundzya O.V.

SHORTCUT WITH THE USE OF POWDERS OF PERSIMMON
Kherson state University, Kherson, Perekopskaya 3, 73000

 
Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 

УДК 665.12

Петик И.П., Гладкий Ф.Ф.

Повышение растворимости солей твердых растительных масел в этанолсодержащем нейтрализующем растворе

Украинский научно-исследовательский институт масел и жиров

61019, Украина, г. Харьков, просп. Дзюбы, 2А

UDC 665.12

Petik I.P., Gladkyy F.F.

Increase the solubility of salts solid vegetable oils in neutralizing solution containing ethanol

Ukrainian Research Institute for Oils and Fats

61019, Ukraine, Kharkov, av. Dziubi, 2A

 

УДК 631.563:628.852:635.82

Гунько С.М., Тринчук О.О.

природні втрати та якість печериці двоспорової залежно від умов зберігання

Національний університет біоресурсів і природокористування України,

Київ, Героїв оборони 13, 03041

UDC 631.563:628.852:635.82

Gun’ko S.M., Trynchuk O.O.

EFFECT OF TEMPERATURE STORAGE ON nature LOSSes AND QUALITY of champignon bispored

National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine,
Kyiv, Heroyv Oboronu 13, 03041

 

УДК 664.3

Каленик Т.К., Кравченко М.В., Лях В.А., Грищенко В.В., Бубнова Ю.Е.

РАЗРАБОТКА БИОТЕХНОЛОГИИ ФУНКЦИОНАЛЬНЫХ ПРОДУКТОВ В СПЕЦИАЛИЗИРОВАННОМ ПИТАНИИ

Дальневосточный федеральный университет,

Владивосток, Суханова, 8, 690950

 

UDC 664.3

Kalenik T.K., Kravchenko M.V., Lyakh V.A., Grischenko V.V., Bubnova U.E.

THE CREATING OF BIOTECHNOLOGY OF FUNCTIONAL FOOD PRODUCTS IN SPECIALIZED NUTRITION

Far Eastern Federal University,

Vladivostok, 8 Sukhanova st., 690950

 
Секции-март 2013