УДК 637.5.032
Соловьева А.А., Зинина О.В., Ребезов М.Б., Лакеева М.Л.
Современное состояние и перспективы использования стартовых культур в мясной промышленности
ФГБОУ ВПО «Южно-Уральский государственный университет»
(национальный исследовательский университет),
Челябинск, проспект Ленина 76, 454080
UDC 637.5.032
Soloveva A.A., Zinina O.V., Rebezov M.B., Lakeeva M.L.
MODERN STATE AND PERSPECTIVES OF THE USE OF STARTER CULTURES IN THE MEAT INDUSTRYMEAT
Federal State Funded Educational Institution of Higher Professional Education «South Ural State University» (National Research University),
Chelyabinsk, Lenin Avenue 76, 454080
Одним из перспективных направлений следует признать создание и использование для производства мясных изделий биологически активных веществ на основе продуктов жизнедеятельности микроорганизмов.
Ключевые слова: молочнокислые бактерии, стартовые культуры, микроорганизмы, технологический процесс, мясная промышленность.
One of the promising directions should recognize the creation and use for the production of meat products of biologically active substances on the basis of the products of vital activity of microorganisms.
Key words: lactic acid bacteria, starter cultures, microorganisms, technological process, the meat industry.