до окт. 2011 » ТЕХНИЧЕСКИЕ НАУКИ

Щедрина И.И., Ракоч А.Г., Сеферян А.Г.

О ВЛИЯНИИ КАТОДНОЙ СОСТАВЛЯЮЩЕЙ ПЕРЕМЕННОГО ТОКА НА ПРЕДЕЛЬНУЮ ТОЛЩИНУ МИКРОДУГОВЫХ ПОКРЫТИЙ

Национальный исследовательский технологический университет «МИСиС»

 

Abstract The process of microarc oxidation of 2024 alloy with the intervening treatments, increasing the pH of electrolyte in the coating pores, has been studied. It was found that the mechanism of the influence of these treatments on the microarc coating limit thickness is identical. The effective through porosity increases under such treatments. The energy, evolving in the channels of microdischarges during MAO of the alloy after such treatments, becomes significantly less than critical energy, at which the formation of the microflaws in the coating takes place.

Keywords: micro arc oxidation, electrical mode, limiting thickness

Аннотация При проведении микродугового оксидирования сплава Д16 с промежуточными обработками, повышающими pH электролита в сквозных порах, установлено, что при таких обработках увеличивается эффективная сквозная пористость. Мощность, выделяемая в каналах микроразрядов при МДО сплава после таких обработок, становится значительно меньше критической, при которой происходит формирование макродефектов в покрытии.

Ключевые слова: микродуговое оксидирование, электрический режим, предельная толщина

| 4849 Просмотры

УДК: 664.769

Шмалько Н.А.

СПОСОБЫ ПОЛУЧЕНИЯ ПРОДУКТОВ ТЕРМИЧЕСКОЙ ОБРАБОТКИ ЗЕРНА АМАРАНТА

ГОУ ВПО «Кубанский государственный технологический

 университет»

| 5606 Просмотры

УДК 004.92:621

Вірченко Г.А.

КОМП’ЮТЕРНЕ СТРУКТУРНО-ПАРАМЕТРИЧНЕ ГЕОМЕТРИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ОБ’ЄКТІВ МАШИНОБУДУВАННЯ

Національний технічний університет України “КПІ”

 

The paper presents and analyzes the basic principles, methods and techniques of computer geometric modeling of mechanical engineering objects. The fundamental character of structural-parametric approach for the automated shaping is shown. The efficiency of its use as a tool for research and implementation of obtained results into practice is substantiated.

Keywords: computer geometric modeling, mechanical engineering, structural-parametric approach.

У роботі подано та проаналізовано основні принципи, способи і прийоми  комп’ютерного геометричного моделювання об’єктів машинобудування. Показано фундаментальний характер структурно-параметричного підходу щодо автоматизованого формоутворення, обґрунтовано ефективність його використання для проведення наукових досліджень і впровадження отриманих результатів у практику.

Ключові слова: комп’ютерне геометричне моделювання, машинобудування, структурно-параметрична методологія.

| 3995 Просмотры

Тринчук О.О., Тринчук С.В.

ПРИРОДНІ ВТРАТИ ПЕЧЕРИЦІ ДВОСПОРОВОЇ  ПРИ ЗБЕРІГАННІ У РІЗНИХ ТЕМПЕРАТУРНИХ РЕЖИМАХ

Київська дослідна станція Інституту овочівництва і баштанництва НААН України

 

It is defined dynamics of natural losses of  mushrooms (Agaricus bisporus) І, ІІ and ІІІ fructification waves it is dependent on temperature modes of storage.            At +1 0С mushrooms remain till 6 days considerably not having lost commodity quality, have the minimum natural losses (4,6-5,3%)  and the quantity of non-standard mushrooms does not exceed 2,3 %. A keeping of mushrooms ІІ and ІІІ waves of fructification by a certain measure more low a keeping of fruit bodies І fructification waves.

Визначено динаміку природних втрат печериці двоспорової (Agaricus bisporus) І, ІІ і ІІІ хвиль плодоношення залежно від температурних режимів зберігання. При +1 0С  гриби зберігаються до 6 діб значно не втрачаючи товарної якості, мають мінімальні природні втрати (4,6-5,3%), а кількість нестандартних грибів не перевищує 2,3 %. Лежкість грибів ІІ та ІІІ хвиль плодоношення певною мірою нижча за лежкість плодових тіл І хвилі плодоношення.

Ключові слова: печериця двоспорова,  температура зберігання, хвиля плодоношення, природні втрати.

| 3312 Просмотры

Елисеева Л.Г.

ИНТЕГРИРОВАННАЯ СИСТЕМА СЕРТИФИКАЦИИ ПРОДУКЦИИ АГРОПРОМЫШЛЕННОГО ПРОИЗВОДСТВА

С ЦЕЛЬЮ ОБЕСПЕЧЕНИЯ ЕЕ БЕЗОПАСНОСТИ

Российская экономическая академия им. Г. В. Плеханова

 

This work is about the analysis of modern international system of the agri-industrial production certification widely applied in the countries of European Community which allows to provide quality and safety of production.

Keywords: food safety, quality and safety of foodstuff, reduction of risks, the international system of food certification, the certificate.

В работе представлен анализ современной международной системы сертификации продукции агропромышленного комплекса, широко применяемой в странах ЕС, которая позволяет обеспечивать качество и безопасность продукции.

Ключевые слова: продовольственная безопасность, качество и безопасность продуктов питания, сокращение рисков, международная система сертификации пищевых продуктов, сертификат.

| 3434 Просмотры

Powered by AlphaContent 4.0.15 © 2005-2020 - All rights reserved