Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 681.3:658.56

Семотюк В.М., Семотюк О.В.

СТРУКТУРА ІНСТРУМЕНТАЛЬНОЇ КОМП’ЮТЕРНОЇ СИСТЕМИ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ФІЗИКИ

Національний університет «Львівська політехніка», Українська академія друкарства, м.Львів

 

В доповіді розглядається структура комп’ютерної навчальної системи для вивчення понять і термінів в добре формалізованої предметної області, якою може бути сукупність понять та законів фізики Система дозволяє створювати нові курси, автоматизувати процеси вивчення цих курсів, здійснювати діагностику знань та керувати процесом навчання.

Ключові слова: комп’ютерні технології навчання, комп’ютерні навчальні системи та середовища, дистанційне навчання, бази даних, предметна область, модель учня.

I. Вступ

Комп'ютерні технології дистанційного навчання забезпечують ефективний зворотний зв'язок, що передбачається як в організації навчального матеріалу, так і спілкуванні з викладачем, що веде даний курс[1]. З іншого боку, комп’ютерні навчальні системи та середовища, в завдяки використанню нових підходів та технологій, стають все більш інтелектуальними, оскільки вони розробляються як експертні системи і база знань таких систем відокремлена від універсальної оболонки системи [2].

II. Постановка задачі

Система призначена для вивчення понять і термінів з фізики, а також для створення нових навчальних курсів для роботи в Internet. Кожен курс розрахований на певну кількість лекцій, які включатимуть в себе тестові питання. Система визначає набрану кількість балів і, відповідно, надає або не надає можливість користувачеві переходити на наступну лекцію.

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции июнь 2012