Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Мельничук О.В.

УДОСКОНАЛЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ПІДПРИЄМСТВА

Луцький національний технічний університет

 

В даній доповіді розглядається система управління інструментального господарства підприємства. Розкрито сутність інструментального господарства підприємства та чинники, що впливають на його діяльність.

Ключові слова: інструментальне господарство, управління інструментальним господарством.

Виготовлення продукції або надання послуг потребує використання певного інструменту, оснащення, пристроїв, які визначені технологією виготовлення виробів. На підприємствах, де виробляють складну і трудомістку продукцію, номенклатура інструменту, що застосовується, досягає десятків тисяч найменувань. Для забезпечення виробництва необхідними компонентами на підприємствах створюються інструментальні господарства.

Інструментальне господарство підприємства - це сукупність загальнозаводських і цехових підрозділів, що зайняті придбанням, виготовленням, ремонтом і відновленням інструменту та технологічного оснащення, їх обліком, зберіганням і видачею в цехи та на робочі місця технологічного оснащення (інструменту) поширюється на всі види різального (різці, фрези, свердла, шліфувальні круги, протяжки, зубила і т. д.), вимірювального (скоби, пробки, штангенциркулі, мікрометри тощо) та слюсарно-складального (ключі, викрутки, молотки і под.) інструменту, а також на штампи, прес-форми та інші пристрої, що сприяють безпосередньому виготовленню продукції.

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>