Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 342.52:316.343.656:35

Скрипнюк А.В.

КЛАСИФІКАЦІЯ ПРИНЦИПІВ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ В ОРГАНАХ ПРОКУРАТУРИ

Національна академія внутрішніх справ

 

У тезах подається класифікація принципів державної служби в органах прокуратури, які поділяються на загальні та спеціальні.

Ключові слова: принципи, державна служба, прокуратура.

In theses submitted classification principles of public service in the prosecution, which are divided into general and special.

Key words: principles, civil service, prosecutors.

Принципи державної служби узагальнюють базові ідеї законодавчого вираження норм права, що регламентують державно-службові відносини, відображають ступінь пізнання соціальних і правових явищ у сфері державно-службових відносин, уявлень, що складають основу державної служби. Їх природа ґрунтується на закономірностях її функціонування як правового інституту та професійної діяльності. Принципи – це вихідні засади, які визначають характер діяльності та поведінки державних службовців, охоплюють правові та організаційні аспекти функціонування державної служби.

На нашу думку, принципи державної служби необхідно поділяти на загальні та спеціальні. Державна служби ґрунтується на принципах, закріплених у Законі України “Про державну службу” 16 грудня 1993 р. [1, Ст. 490], а з 1 січня 2013 р. державна служби ґрунтуватиметься на принципах, закріплених у Законі України “Про державну службу” від 17 листопада 2011 р. [2].

Загальні принципи державної служби сприяють розвитку законодавства про державну службу, визначають стабільність державно-службових відносин, а також сприяють вдосконаленню взаємовідносин, які виникають між державними службовцями та громадянами.

Спеціальні принципи визначають особливості державно-службових відносин у відповідній сфері. Особливості та ознаки окремих видів державної служби регулюються відповідними законами.


ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции июнь 2012